divendres, 10 de maig del 2013

Analitzem Titanic

Bon dia! Seguim parlant de la música que hi apareix en les pel·lícules, i avui parlarem de dues escenes de la pel·lícula del Titanic. Sobre que us parlaré? Dons us faré un anàlisi de les 2 escenes.

La música que hi apareix en una banda sonora es pot classificar en: funció dins de la pel·lícula, relació amb l’acció, origen, etc. Dintre d’una BSO hi ha 3 tipus de sons: la música, els efectes de so i la paraula.
En la primera escena que analitzarem és quan Jack i Rose ballen, hi ha paraula ja que és un diàleg entre els 2 personatges i apareix música (valor emocional).


  • Relació amb l’acció: la música és interior ja que és poden veure els instruments, veus o aparells.
  • Origen de la música: és música adaptada, ja que la música no ha estat creada per la pel·lícula.
  • Funció de la música en la pel·lícula:  recrea l’ambient d’un temps i d’espai, en aquest cas música polca irlandesa, i també expressa alegria, comèdia...la música en aquest cas fa que doni la impressió que l’escena s’acceleri.
  • Llenguatge musical: Són els components del llenguatge musical de la pel·lícula. En aquest cas és música de ritme mogut, compàs 2/4, melodia condicionada per canvis, estructura instrumental...

Ara us faré el anàlisis d’una altra escena, aquesta en canvi és molt diferent a la d’abans. Aquesta escena és quan Jack fa sentir a Rose que està volant.  En aquesta escena hi ha paraula, apareix música i efectes de so, en aquest cas el soroll de l’aigua i el vent.



  • Relació amb l’acció: la música és exterior, ja que no hi apareixen els instruments, veus, ni aparells.
  • Origen de la música: és música original, es va demanar a James Horner per la pel·lícula, (la cançó es titula My heart will go on), L’avantatge és que la música s’adapta perfectament a l’escena.   
  • Funció de la música en la pel·lícula: crea l’atmosfera i el to, el públic en la pel·lícula no acostuma afixar-se, ja que està assimilant la música de forma inconscient. Expressa sentiments d’amor, cosa que fa que l’acció es retardi.
  • Llenguatge musical: Té un ritme tranquil (adagio), melodia no condicionada per canvis, l’estructura és vocal i instrumental. 

I aquí està tot per avui, espero que ho hagueu entès i us haguí agradat que haguí agafat com punt de referencia el Titanic, la pel·lícula té moltes parts de música (com una altra també molt reconeguda hymnto the sea).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada