dijous, 17 de gener del 2013

NEWS


Bona tarda a tothom!

A partir d’ara faré més d'una entrada a la setmana. Una serà com les que porto fent des de principi de curs: parlant sobre compositors, èpoques, excursions, celebracions de l'institut, noves eines TIC... i l’altra serà sobre actualitat musical. A que em refereixo?

Dons us parlaré sobre cantants, pel·lícules, anuncis, instruments... una mica de tot. Perquè està molt bé saber coses sobre l’historia de la música però crec que l’actualitat pot ser un tema molt ampli i interesant. 

Dons aquí esta la primera!

Pablo Alborán i  Michel Teló, els que més discos i singles van vendre en 2012

Avui ha estat públic per Promusicae als triomfadors del 2012: Pablo Alborán i Michel Teló. El malagueny s’ha consolidat el número 1 per segon any consecutiu com l'artista que més discos ha venut a Espanya col·locant els seus tres discos entre els més venuts.
El seu més recent àlbum d'estudi ha acabat amb cinc discos de platí (més de 200.000 còpies venudes). La competència de Pablo Alborán són: Alejandro Sanz amb La música no se toca i Adele amb 21.


En l'apartat de cançons, els artistes més venedors són aquells que van protagonitzar la cançó de l'estiu. Ai se eu te pego de Michel Teló lidera la classificació dels temes més venuts molt per d’amunt de Yo te esperaré de Cali i El Dandee, Rayos de sol de José de Rico i Henry Méndez o Te voy a esperar de Juan Magán i Belinda.
Pablo Alborán va aconseguir col·locar dues de les seves cançons al Top 10: Te he echado de menos i Perdóname. El fenomen mundial Gangam Style de PSY s’ha quedat en la posició 13.


1 comentari:

  1. Bona introducció a aquesta nova secció d'"Actualitat Musical" del teu bloc.
    T'ANIREM SEGUINT!

    ResponElimina