dimecres, 2 de gener del 2013

Concert d' any nou 2013

Bon any nou! Com tots sabeu el 1 de gener a les (11:15h) és celebra a Viena (Àustria) un concert d'any nou. La primera edició va ser al 1939 (31 de desembre) sota la direcció de Clemens Krauss.Ara és retransmès arreu del món (44 països) per a una audiència total de 50 milions de persones.

La seva seu és el Wiener Musikverein que en aquell dia la “sala daurada” està decorada amb flors, un regal anual de la ciutat de San Remo (Itàlia). Totes les peces interpretades són obra de compositors de la família Strauss, amb algunes excepcions, aquest any obres dels compositots Giuseppe Verdi i Richard Wagner (aquest any fan 200 anys).

El director s'aquest any va ser Franz Welser-Moest de 52 anys, va donar unes paraules:“El plaer inigualable de tocar la música del vals, que és tan profunda”. Per ell, el programa del concert, que inclou 11 peces mai tocades en aquesta ocasió va ser una veritable “ Invitació al descobriment”.

El concert sempre s'acaba amb el Vals d'Al bell Danubi blau seguit de la Marxa Radetzky. Durant aquesta última obra, l'audència aplaudeix al compàs i el director dona mitja volta per tal de dirigir-los i els músics desitgen un feliç any nou. 

Viure un moment com aquest és verament màgic, ja que moltes de les grans obres és representen amb ballet. Aquí us deixo un tros, espero que us agradi.




                                   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada