dimarts, 22 de gener del 2013

Un ampli tema



Hola, avui acabaré d’explicar qui eren els compositors més importants del S.XX.

Karlheinz Stockhausen (1928 – 2007). Va ser un compositor alemany que va utilitzar molt l’experimentació amb musica electrònica. Una de les seves obres és Kreuzspiel.

Jonh Cage (1912 – 1992). Va ser un compositor que va provocar un dels canvis més radicals en la música contemporània. Va jugar molt amb el silenci i el soroll. També va experimentar a transformar un piano de cua afegint-li cargols metàl·lics i diversos elements per fer sorolls determinats.

György Ligeti (1923 – 2006). Va ser un compositor molt conegut per les seves obres musicals, que han aparegut en pel·lícules.

Altres compositors importants són: Luciano Berio, Cathy Berberian, Pierre Boulez,  Karleinz Stockhausen…

Us seguiré parlant sobre el segle XX, ja que és un ampli tema. La setmana passada vaig parlar més sobre l’avantguardisme i en canvi avui parlaré sobre la tradició.
La tradició és musica del S.XX, però que no va fer un gran canvi en nivell d’instruments, partitures... es divideix en:

Post romanticisme (1850-1950): amb algunes innovacions és mantenen a l’estètica del romanticisme. Alguns compositors com: R. Strauss, S. Mahler i S. Rachmaninov.
Impressionisme (1887-1930): Intenta expressar la sensació d’un moment determinat. Alguns compositors: Debussy, Ravel i Fauré.
Nacionalisme (1887-1930): És l’estimació cap el teu país, de la tradició i la cultura. Que és convertiran en músiques populars. Alguns compositors: M. De Falla, E. Grieg, G. Gershwin i B. Bartok.

Aquesta obra tant famosa és del compositor Strauss, s'anomena  Així parlà Zarathustra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada