dijous, 22 de novembre del 2012

Santa Cecília

Avui com molts sabeu és Santa Cecília, la patrona de la música, i com aquest és un gran dia no pot faltar una entrada dedicada en el bloc de música.

La seva història. La seva festa és el 22 de novembre, data que correspon amb el seu naixement i que ha estat adoptada mundialment com el Dia de la Música. Se li va atorgar aquest padrinatge perquè va demostrar una atracció irresistible cap als acords melòdics dels instruments, el seu esperit sensible i apassionat. En aquest art es va convertir en el símbol de la música a l’any 1594, pel Papa Gregori XIII.

Però m’agradaria més parla sobre la importància que te la música en la educació, perquè la música ens ensenya idiomes, matemàtiques...i us preguntareu i com? Dons molt fàcil, ara us ho explico.
Matemàtiques: el ritme, les figures, els silencis, els acords, els compassos, la estructura, la textura, etc.
Física: La música arriba a les nostres oïdes a través de un medi físic, el aire.
Ciències: la oïda és el encarregat de que percebim la música i, respecte del medi ambient (contaminació acústica).
Llengua i Literatura: és un llenguatge universal, la música vocal està lligada a la narrativa i la poesia. El llenguatge i la música comparteixen ritme, accents, entonacions...
Geografia i Història: Existeixen manifestacions musicals en tots els pobles i, els pensaments, l’estètica de la societat...de les èpoques històriques.
Idiomes: A través de les cançons coneixem el angles, el francès... i una gran part del llenguatge musical s’expressa en italià (Tempo, forte, adaggio...).
Visual i Plàstica: la música ha compartit estils pictòrics al llarg de la història.
Educació Física: La practica musical (la dansa), ajuda en la coordinació.
Tecnologia: Utilitzem eines TIC (Youtbe, Wix, Skype...).
Ètica: Respecte a la diversitat dels tipus de musica, tradicions culturals i expressió a traves de la música...
Gràcies a tot això podem fer treballs en equip, podem ser creatius i expressar-nos, ser responsables, comunicar-nos... que faríem sense la música? Dons res, perquè la música forma part de nosaltres i de societat.


1 comentari: