dimecres, 14 de novembre del 2012

El Fakebook de Txaikovski


Hola a tots! 

Començaré explicant-vos una mica la vida de Piotr LlichTxaikovski.
Va néixer el 7 de maig a Votkinsk, a la zona dels Urals, per voluntat del seu pare va estudiar dret a Sant Petersburg però acabats els estudis els va deixar per dedicar-se completament a la música.Va començar a compondre música des de molt petit; amb cinc anys ja tocava l’òrgan mecànic i les seves primeres impressions estan relacionades amb el cant de la seva mare i amb cançons populars; però la mort de la seva mare, deguda a una passa de còlera, el va commocionar profundament.
Degut a la seva homosexualitat no manté cap relació i es reclou en la música. Finalment accepta casar-se amb Antonina per callar amb tots els rumors, tot i confessar-li que no podria estimar-la. Aquest casament li provoca un col·lapse nerviós i un intent de suïcidi. De nou es concentra en la música i en la composició. 
Gràcies a les aportacions econòmiques de Nadejda von Meck, la mecenes, Txaikovski portarà una vida tranquil·la. Amb ella es cartejarà durant 13 anys amb la condició de no veure's mai en persona. El 7 de maig de 1893 va morir a Sant Petesburg, oficialment va contraure l'epidèmia de la còlera 3 dies després de l'estrena de la simfonia nº6 Patètica, descrita per ell com la millor de les seves obres. 
Treballar amb el Fakebook m'ha agradat molt,perquè pots aprendre molt sobre la seva vida, gent que va ser important per a ell i sobre les seves obres. Aquí us deixo el seu Fakebook.
Espero que us agradi!

                                                                      "Romeo y Julieta"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada