dilluns, 25 de març del 2013

Viatgem per Itàlia


Bona tarda a tots! He estat una setmana sense publicar en el bloc, i és que la setmana passada hem anat d'excursió de final de curs a algunes ciutats més reconegudes e importants d'Itàlia.

Itàlia a demés de ser un país on el menjar més típic és la pasta, on moltes ciutats tenen una gran historia al darrere i una art que ens enamora...també està molt present la música, i és que la música està en tots llocs.

A Siena vam entrar al Domo (catedral), a demés de tota la seva bellesa interior i exterior, en una sala interna del domo és podia veure una sala plena de exemplars de llibres de cants gregorians*.
*Els cants gregorians provenen del Papa Gregori I (590-604), són un tipus de cant pla (simple, monòdic, sense salts) utilitzat en la litúrgia de l'Església Catòlica Romana.
A Florència vam entrar a la galeria de l’ acadèmia on en una sala estava dedicada als instruments musicals. Hi havia instruments vellíssims, altres de formes impossibles i altres que era impossible que tragués un so agradable. Hi havia fins i tot uns quants per provar i per als quals no es podien tocar, hi ha ordinadors que reprodueixen els seus sons. Aquí teniu 2 exemples:

Violoncel de Stradivarius (1690), fabricat per al Gran Príncep Ferdinand.

Piano vertical més antic conservat. Original de l'inventor Bartolomeo Cristofori.

A altres ciutats com Roma, la Ciutat del Vaticà i Pisa la música també estava present, és podia sentir pels carrers ja que a Roma ens vam trobar amb la “festa de la Unitat Nacional Italiana” i en moltes més ocasions.
Aquesta experiència ha sigut única, hi espero que us hagi agradat l’entrada. 

2 comentaris:

  1. Quina sort poder veure tots els instruments! Jo no he anat mai a Florència, però és la meva assignatura pendent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons si, no pensava que en la galeria de l'acadèmia hi hauria una sala dedicada a la música, a mi em va agradar molt, i t'ho recomano!
      .

      Elimina