diumenge, 3 de març del 2013

Mur Virtual i Scott Joplin


Bon dia! Com sabeu vam començar amb el tema del jazz, i hem fet un treball amb l’eina  Wallwisher, que serveix per fer un mural on pots posar fotos, vídeos, enllaços...és molt fàcil de fer anar. Nosaltres vam fer un mur fent una petita biografia dels compositors i cantants més importants del Jazz, jo vaig escollir a Scott Joplin.

Scott Joplin va néixer a Texarkana (Estats Units) el 24 de novembre de 1868 i va morir a Manhattan, Nova York (Estats Units) el 1 d’abril de 1917.  Va ser una de les figures més importants en el desenvolupament del ragrtime clàssic (compositor i pianista).  Prové d’una família de músics, i a diferència d'altres músics contemporanis, va tenir una formació musical clàssica molt solida.
Aprèn a tocar la guitarra i la corneta; als vuit anys s'inicia la seva afecció pel piano. Estudia música amb un professor alemany (Julius Weiss).
Al 1885 va anar a viure a la regió de Sant Louis-Sedalia, on conegué a altres pioners del ragtime com Tom Turpin, Arthur Marshall i Louis Chauvin. En 1893 actuà, amb una orquestra pròpia en la que tocava el piano i la corneta, en la World’s Columbian Exposition de Chicago, i un any més tard es traslladà a Sedalia (Missouri).

Aquí us deixo el mur i un vídeo amb la obra més famosa del Scott Joplin (The Entertainer), espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada